Shamansk nymåneceremoni

Välkommen till en Shamansk-inspirerad kväll i nymånen och de fyra elementens tecken (jord, vatten, luft och eld).
Tillsammans hittar vi vår innersta kärna, centrerar oss genom meditation och breathwork. Vi öppnar upp vårt hjärta med hjälp av
ceremoniell kakao, så vi kan attrahera in våra önskningar. Vi manifesterar in, känner tacksamhet för det vi har och det vi får.
Ceremonin avslutas med rapé och en intention, som följs av en djup meditation och healing session.

✶Meditation
✶Breathwork
✶Ceremoniell kakao
✶Eteriska oljor
✶Rapé (hapé)
✶Healing
✶Avslut, lätt fika/frukt

Rapé (hapé)
Rapé (hapé)- Det är en blandning av aska från heliga träd, plantor och örter som blandas. Vilket medför en medicinsk effekt på den fysiska, mentala, känslomässiga och spirituella kroppen. Rapén är en helig medicin som använts i shamansk kultur i Sydamerika i tusentals år. Man applicerar den genom att blåsa upp den i nästan genom ett rör som kallas tepi. Man får sedan andas sig igenom den intensiva känslan och låta energin flöda ut i kroppen och sinnet. För att sedan landa i meditation ska man låta rapén verka och därefter gå in i sin egna energi. Rapén renar bland annat ifrån tung energi, negativitet samt gamla tankebanor. Den grundar, frigör stress, öppnar hjärtat och öppnar upp för ett högre medvetande. Rapén är helt laglig i Sverige och till skillnad mot många andra naturläkemedel (såsom Ayahuasca) är inte Rapé psykedelisk. Den skapar istället ett utrymme för att utforska dig själv.
Ceremoniell kakao
Ceremoniell kakao - Är en shamansk ritual som är hjärtöppnande och som har använts som medicinsk växt i tusen år. För att få kallas Ceremoniell Kakao så finns tydliga kriterier. Bland annat så fermenteras och rostas kakaon på ett varsamt sätt som aktiverar och bevarar bönans terapeutiska ämnen. Den kakaon vi kommer använda kommer ifrån Peru och är en Criollo-kakaoböna. Vi dricker kakao i ceremoni för att grunda oss, meditera, vara tacksamma och känna kärlek. Kakaon stöttar vår kreativa sida och hjälper oss nå vår fulla potential.
Ceremoniell kakao innehåller bland annat:
Theobromine samt Dopamin som får oss att känna oss vakna, alerta och känna klarhet. Den innehåller också flera ämnen som får oss att känna lycka och välbehag, tex Blissmolekylen och ämnet PEA. Hög mängd antioxidanter. Mineraler som bland annat magnesium, järn, zink, koppar och kalcium. Kakaoceremonin är en ceremoni för självreflektion och andligt uppvaknande, vilket låter dig överväga vem du är, analysera dina förhoppningar, önskningar och drömmar. Det låter dig även släppa taget om det förflutna för att växa ifrån det och bygga en bättre framtid för dig själv och andra.

OBS! Tiden är ungefärlig och beroende på hur många vi blir. Söndagen den 7 april, 14.00-16.30, 550kr
Ät gärna ett mindre mål eller inget alls 2 h innan ceremonin.
Ej lämpligt vid: - Graviditet - Stark medicinering av psykiska besvär - Hjärtproblem
Det går bra att avstå Rapé-delen om man tex är gravid eller obekväm.
Har ni frågor, kontakta mig gärna. Välkomna!
Nina Cehic